Veelgestelde vragen

Is zelf kaas maken nu moeilijk?
Zelf kaas maken is niet ingewikkeld. Het belangrijkste is dat je de handleiding goed doorneemt en ervoor zorgt dat je alle producten in huis hebt.

Kan ik als vegetariër ook kaasmaken met deze set?
Ja. Het stremsel in de sets is vegetarisch. Om precies te zijn microbieel stremsel dat in een laboratorium tot stand komt door het enzym – dat lijkt op chymosine – te ontlenen aan micro-organismen.

Hoe maak ik het kaasdoek schoon voor een volgende keer?
De ergste kaasresten kun je eerst even met de hand uitspoelen. Daarna kan het doek gewoon mee de wasmachine in en is deze opnieuw te gebruiken.

Hoe lang kan ik van deze versproducten genieten?
De houdbaarheidstermijnen van kruidenboter, verse (snij)kaas en mozzarella verschilt. Deze is terug te vinden in de gebruiksaanwijzingen.

Welke typen zuivel zijn wel en niet geschikt?
Kaas maken in zijn meest pure vorm doe je met rauwe melk zo van de boerderij. Maar je kunt prima met supermarkt melk aan de slag. Gebruik volle melk, eventueel biologisch, want dat geeft een vollere smaak.

Probeer voor de Mozzarella eens echte Buffelmelk bijvoorbeeld van De Stoerderij. Ga je verse kaas maken, dan kan dat van koeien-, schapen- of geitenmelk.

Komen er nog meer kaasmaaksets?
Waarschijnlijk gaan we nog meer Home Maker Sets maken. Wil je dit als een van de eerste weten? Vul dan het contactformulier in en we houden je op de hoogte.

FAQ