La vita è bella, maak je eigen mozzarella

Wie ooit de salade Caprese heeft geproefd, kent de magie van mozzarella. Met deze Kaasmaakset kan je voortaan zelf mozzarella maken en haal je alle Italiaanse keukengeheimen in huis. Met onze heldere bereidingswijzer ben je het al gauw roerend eens. Als extra is een mozzarellasnijder ingepakt. Ideaal om die heerlijke dikke plakken kaas mee te kunnen snijden. Wissel de mozzarella af met zongerijpte tomaat, verse basilicum, een korrel zeezout, en wat ‘Olio d’Olive’ en laat je papillen dansen! Noem dat uniek, maar zeker niet eenmalig. Deze Home Cheese Maker is goed om zeker 15 keer mozzarella te maken. Tip: Zelf mozzarella maken is een echte uitdaging! Lees eerst de bereidingswijzer helemaal door en ga dan aan de slag.

Bestel op Boska.com Boska Kaasmaakset Verkooppunten

Zelf mozzarella maken
Mozzarella gemaakt

Wat verschaft de pot?

-       bereidingswijzer / receptuur
-       kaasdoek
-       thermometer
-       2 stremseltabletten
-       30 gr. citroenzuur
-       mozzarellasnijder
-       houten lepel
-       50 gr. zout

Wat heb je nog meer nodig?
-       2 liter verse volle of biologische melk
-       wat keukengerei

Bereidingstijd: 30 minuten
Klaar om te eten in: 30 minuten

Mozzarella laten uitlekken
Buffelmelk voor buffelmozzarella

Buffelmozzarella

Is je mozzarella gelukt en ben je lekker op dreef? Dan is echte buffelmozzarella je volgende uitdaging. Die maak je met rauwe buffelmelk, koop deze bij een buffelboerderij, bijvoorbeeld bij De Stoerderij. Biologische buffelmelk is beter voor je cholesterol en mensen met koemelkallergie.

Smaakt deze Mozzarella naar meer?

Probeer dan ook onze andere Home Cheese Makers voor verse kaas en voor kruidenboter.

Meer kaas maken