Verse kaas

In een wrap, op een sandwich. Met verse zalm of op een knapperig stokbroodje: verse kaas is als een ‘summer breeze’. En het mooie is, je hoeft er geen Jamie voor te heten. Met de Home Cheese Maker voor verse kaas, maak je jouw kaas voortaan zelf.

Met deze kaasmaakset maak je maar liefst 2 verschillende soorten verse kaas; eentje om te smeren, eentje om te snijden.

Koe-, schapen- of geitenmelk: het kan allemaal. Met onze heldere bereidingswijzer en variatietips, ga je voor kaas. We leveren alle ingrediënten mee, maar je kunt er ook je eigen verse kruiden aan toevoegen of een gedroogd tomaatje.

Als extra is een smeermesje ingepakt. Handig voor 10 dagen vers uit de koelkast. Als je verse kaasje dat haalt tenminste. Want eens gegeten, blijft gegeten. Dit is zó lekker!

De Kaasmaakset voor verse kaas is zeker 15 keer te gebruiken. Daarna is de pot niet op. Gebruik die om verse kruiden in te kweken bijvoorbeeld.

Tip: Verse kaas maken is leuk, maar neem er wel de tijd voor. Lees eerst de bereidingswijzer helemaal door en ga dan aan de slag.

 

Bestel op Boska.com Boska Kaasmaakset Verkooppunten

Zelf verse kaas maken
Verse kaas gemaakt

Wat verschaft de pot?
-       bereidingswijzer / receptuur
-       kaasdoekzak
-       smeermesje
-       thermometer
-       4 kaasvormpjes
-       2 stremseltabletten
-       houten lepel
-       15 gr. Provençaalse kruiden
-       50 gr. zout

Wat heb je nog meer nodig?
Voor verse kaas om te smeren:
-       2 liter volle of biologische melk
-       20 ml karnemelk
-       wat keukengerei

Bereidingstijd: 30 minuten
Klaar om te eten: 20 uur

Voor verse kaas om te snijden:
-       2 liter volle of biologische melk
-       40 ml karnemelk
-       4 gr. zout

Bereidingstijd: 45 minuten
Klaar om te eten in: 5 uur

 

Verse kaas uitlekmandjes

Smaakt deze verse kaas naar meer?

Probeer dan ook onze andere Home Cheese Makers voor kruidenboter en voor mozzarella.

Meer kaas maken